Loading...

Синьо лято


Синьо лято
Комедия, Драма, БГ Аудио, Семеен, Сериали
19 x 50 мин. 7.8

Verano Azul Season 1 / Синьо лято Сезон 1 (1981)
Година: 1981
Държава: Испания
Жанр: Сериали, Комедия
Режисьор: Antonio Mercero
Участват: Хуанхо Артеро, Мигел Ховен, Пилар Торес, María Garralón, Хосе Луис Фернандес, Antonio Ferrandis, Кристина Торес, Мигел Анхел Валеро, Мануел Гаярдо, Мануел Техада, Елайза Монтес, Carlos Larrañaga
Времетраене: 19 x 50 мин.
Рейтинг: 7.8 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0077094/

След близо 20 годишно отсъствие, култовият за няколко поколения испански сериал от 1980-те години се завръща в пълния си блясък. След цялостна и акуратна дигитална реставрация на звука и картината, българските зрителите ще могат да се насладят на качество, което се доближава максимално до това на оригинала, произведен от Television Espanola (TVE).

Написаният от Антонио Мерсеро и Хорацио Валкарсел 19-сериен филм разказва приключенията на седем деца - пет момчета и две момичета: Тито, Хави, Панчо, Пираня, Кике, Беа и Деси, както и на двама възрастни - художничката Хулия и моряка Чанкете, които се запознават по време на лятната си ваканция в андалуското курортното градче Нерха. Сериалът разглежда темите за приятелството, безметежността на детството, отношенията с родителите. В Испания, наскоро приела демократична конституция (1978), сериалът открито поставя „деликатни\" въпроси като развода, свободата, правото на протест, спекулациите с имоти, околната среда, конфликтите между поколенията. Филмът понякога е критикуван за своята прямост, както и за своята автентичност като употребата на нецензурни и жаргонни изрази, характерни за разговорната реч и възрастта на героите.

При първото си появяване по испанската телевизия през 1981 г. сериалът жъне огромен успех и оттогава насам е гледан от милиони зрители по целия свят. Случките и персонажите във филма оставят значима следа в колективната памет през 80-те години на миналия век.

Сериалът е отличен с наградата TP de Oro за най-добър актьор (Antonio Ferrandis, в ролята на моряка Chanquete).

Един от основните плюсове за българската публика през онези години е, че \"Синьо лято\" не е обременен с обичайната за времето идеологическа пропаганда. Сериалът е смятан за култов от поколенията, израснали в началото на 80-те години, когато държавната (и тогава единствена) \"Българска телевизия\" рядко е излъчвала програми, посветени на тийнейджърите. У нас \"Синьо лято\" и до днес е един от любимите на българската публика и спокойно можем да кажем, че е и един от най-гледаните сериали.

По случай 25-годишния юбилей от заснемането на сериала, през 2006 г. той е изцяло реставриран и ремастеризиран, като са възстановени оригиналните цветове на филма и е подобрен звукът му.Всички сезони на Синьо лято


ФИЛМИ ОНЛАЙН от различни жанрове


Гледайте много филми онлайн в Muvibg.com безплатно. Предлагаме разнообразна колекция от филм онлайн, която може да задоволи всеки вкус. За всички киномани, които търсят най-новите филми онлайн сайта предлага най-новите заглавия, както и обичани стари филми класики. Ако търсите филми онлайн ние няма да ви разочароваме , гарантирано кино удоволствие.

Сайта предлага много филми от всеки жанр - екшъни, трилъри, фантастика, нови сериали , за всеки почитател на седмото изкуство има какво да предложим. Мuvibg е твоето място, където да намериш богата колекция от филми онлайн. Ако ви харесва сайта моля споделяйте във Фейсбук с вашите близки и приятели.