Година1960
РежисьорRoger Corman
IMDB7.0
ДържаваСАЩ
Времетраене79
КачествоHD
СлоганEdgar Allan Poe's demonic tale of The Ungodly... The Evil House of Usher
Кадри от филма
Покажи повече детайлиСкрий детайли

House of Usher / Падението на дома Ашър (1960)

+2
Моля подкрепете сайта в класацията БГТОП с глас на този адрес - http://bgtop.net/vote/1362697096 -
Отнема само клик с мишката, а всеки ваш глас ни помага. Може да се гласува всеки ден. Благодарим ви много!

В тази екранизация на класическия разказ от Едгар Алън По за убийство, умопомрачение и некрофилия в прастария дом на семейство Ашър Винсънт Прайс се превъплъщава в обречения Родерик Ашър. Родерик живее в рушащото се семейно имение с по-малката си сестра Маделин (Мърна Фахи) и прави всичко по силите си, за да прогони годеника й Филип Уинтроп (Марк Деймън) – казва му, че тя е засегната от семейното проклятие, страда от лудост и затова й е забранено да има деца. След поредица от подозрителни и почти фатални инциденти Филип настоява Маделин да напусне имението с него незабавно, а Родерик отвръща, че за съжаление това е невъзможно, защото е мъртва и предстои да бъде погребана в гробницата. От семейния иконом Филип знае, че Маделин е предразположена към състояния близки до кататонията, затова се опасява, че може да бъде погребана жива...

loading...
loading...


ФИЛМИ ОНЛАЙН от различни жанрове


Гледайте много филми онлайн в Muvibg.com безплатно. Предлагаме разнообразна колекция от филм онлайн, която може да задоволи всеки вкус. За всички киномани, които търсят най-новите филми онлайн сайта предлага най-новите заглавия, както и обичани стари филми класики. Ако търсите филми онлайн ние няма да ви разочароваме , гарантирано кино удоволствие.

Сайта предлага много филми от всеки жанр - екшъни, трилъри, фантастика, нови сериали , за всеки почитател на седмото изкуство има какво да предложим. Мuvibg е твоето място, където да намериш богата колекция от филми онлайн. Ако ви харесва сайта моля споделяйте във Фейсбук с вашите близки и приятели.